dimarts, 11 de gener del 2011

Jornada informativa sobre les beques, els intercanvis, les pràctiques i les possibilitats de feina a la Unió Europea.

Jornada informativa sobre les beques, els intercanvis, les pràctiques i les possibilitats de feina a la Unió Europea

La jornada tendrà lloc divendres dia 14 de gener al Campus de la UIB
Ets estudiant i cerques unes pràctiques? T'acabes de llicenciar i cerques una primera experiència laboral? O ja treballes i vols passar una temporada a l'estranger? En tots aquests casos, aquesta jornada pot ésser del teu interès.

La Unió Europea dóna molta importància a la mobilitat dels joves a Europa. Les experiències en un altre país europeu no només ajuden a construir una Europa més unida, sinó que també són essencials per a millorar la formació dels joves.
Per això, des de fa temps, la Unió Europea posa en marxa iniciatives i programes per ajudar els joves a moure's a Europa. Aquests inclouen les beques Erasmus, les beques Leonardo da Vinci per a pràctiques, el programa europeu Joventut en Acció o el portal Eures per a la mobilitat professional.
A més a més, recentment, la Unió Europea ha posat en marxa la iniciativa Joventut en Moviment, amb l’objectiu de revitalitzar els sistemes educatius, promoure la mobilitat dels estudiants i treballadors i fer front a l’atur juvenil. Es pretén que l’educació i la mobilitat en l’aprenentatge garanteixin als joves els coneixements, les destreses i l'experiència per a incorporar-se més fàcilment al mercat laboral.
Tots aquests programes, i d'altres, es presentaran el dia 14 de gener entre les 12.00 i les 14.00 h a l'edifici Gaspar Melchor de Jovellanos al campus de la UIB.

Annette Jantzen
Consultora Educació, Cultura, Joventut, Esport i Ciutadania